unaloműzés. önterápia. miegymás.

- -

2009. április 16.

Tegnap

Ha egy bizonyos pozsonyi könyvesboltban idegen nyelvű könyvet keresel, ne kérdezd feleslegesen a boltost, kapható-e épp a kiszemelt könyv, mert csak hülyének fog nézni. Mert neked kell tudnod, ő mire gondol, nem neki, hogy te mit szeretnél. Der Kunde ist König, de egyszerűbb, ha magam nézem végig a polcokon roskadozó könyveket. Végülis mindegy, ne általánosítsunk, van ahol jobb a helyzet. Van ahol kedvesebbek és hozzáértőbbek az emberek.
Véletlenül aztán rossz buszra szállok fel. Könyvet olvasva észre sem veszem merre visz a szekér. Csak arra leszek figyelmes, hogy a sofőr hangosbemondón keresztül érthetetlen szavakkal leordítja a gyerekkocsival útban lévő anyukát. Csak az egyik idősebb hölgy szól kedvesen a fiatal anyukához, hogy szelídítse a feszült csendet. Valamit lágy hangon magyaráz.
Át kell szállnom egy másik buszra, a megállóban szóba elegyedik velem egy másik hölgy. Két bunkóra két kedves ember jut. Úgy látszik mégsem olyan szörnyű a helyzet, próbálom a dolgok jobbik oldalát nézni.

0 megjegyzés: