unaloműzés. önterápia. miegymás.

- -

2009. március 2.

Jövö

Minden héten van valakinél a kolléganök közül valamiféle nívós magazin, aminek címlapjáról harmadrangú celebek vigyorognak, esetleg feltéved egy-egy ilyen sajtótermék weboldalára. Persze én sose veszek meg ilyesmit, de van hogy unalomból belekukkantok. (Szégyeldd magad!) Mindenesetre hogy-hogysem, lapozgatás közben szinte mindig szóbakerülnek a horoszkópok. Bár egyikünk sem hisz az ilyesmiben (föleg nem a háromsoros instant bölcsességekben), de sokszor elolvassuk öket kisebb-nagyobb röhögcsélések közepette.
A mai termés ez:
"Kicsit figyeljen oda szavaira, jobban fogalmazza meg gondolataig, hiszen Ön is megsértheti ezekkel embertársait!"
Jól van, oda fogok figyelni, hisz egyáltalán nem mindegy például, mit küldök ki itt az éterbe. Igyekszem nem bántani senkit, nehogy sértödés vagy félreértés történjen. Ha valaki mégis magára veszi a hülyeségeimet, az az ö baja.

"Munkájában sikeres lesz a közeljövöben, föképp, ha papírjai közt rendet tart ."
Na mondják ezt akkor, mikor épp benyomtam az asztalfiókot, hogy ne lássam a sok felgyülemlett papirost. Amúgy meg én vagyok a post it-ek és zvírazňovačok királynöje, no comment. Munkahelyi sikernek elég lesz az is, ha kibírom nagyobb ásítozások nélkül mondjuk délután ötig. Esetleg unalmamban írok még három-négy új bejegyzést. Hosszútávon esetleg az jöhet szóba, ha nem dobnak ki a pénzügyi/gazdasági válság következményekénti létszámcsökkentéskor.

"Titkos vágyai valósággá válhatnak, ha igényesebb lesz magával szemben és nem tér ki az elsö probléma elöl."
Az elsö gondolatomat ezzel a mondattal kapcsolatban le se írom ... Vagyis, titkos vágyaim azért titkosak meg vágyak, mert nem válhatnak valóssá és senkinek semmi köze hozzájuk. Ami az igényességet illeti, talán épphogy nem kéne mindent olyan komolyan venni és magas mércét állítani a dolgoknak. A probléma elöli kitérés meg általában elég jól megy. :)

Ha a válság miatt tényleg kirúgnak, akkor tudom milyen munka után nézek. Naponta néhány ötmondatos agyszülemény, csináltatok egy fényképet fejkendövel meg üveggömbbel és nevet változtatok. Tipp?

0 megjegyzés: