unaloműzés. önterápia. miegymás.

- -

2009. szeptember 12.

Namost

Ad 1.
Bárki véleményét meghallgatom, függetlenül attól, egyetértek-e vele. A véleményét, nézeteit, életformáját tiszteletben tartom. Hogy én valamiféle életformát vagy világnézetet saját magam szempontjából nem tudok megélni, nem jelenti azt, hogy nem tolerálom a másikat és az ő döntéseit. (Kivételt képez az a fajta világnézet, ami az egyén vagy mások szabadságát, életét veszélyezteti.) Mindezek mellett hiszem, hogy a véleménycsere hasznos és szükséges. Mindenki azt hiszi magáról, hogy ő szarta a spanyol viaszt, ez a toleránsabbakra is igaz. Viszont a különbözőségeket el lehet fogadni, azokból lehet tanulni és a vélemények ütköztetésével előbbre lehet jutni a tudás, jobbá válás útján.

Ad 2.
Nem azért lesz valaki feminista, mert sosem volt működő párkapcsolata, mert egy aggszűz, aki nem tudja milyen nőnek lenni és majd jön egy pasi, aki jól meg... megmutatja neki, hogyan működnek az élet dolgai. Az a kép, miszerint a feminista ember(férfi)gyűlölő, promiszkuitásban élő femme fatal, szőrös hónaljú amazon, lehetőleg leszbikus, esetleg utálja a gyerekeket, csakis karrierista, szintén hamis.
A feminista nem tagad meg mindent és mond ellent mindennek, csak azért hogy ellent mondjon. A feminista hisz az egyenlőségben, az egyenlő bánásmódban és a toleranciában. Az egyenlőség nem egyformaságot jelent.
A feminista górcső alá veszi a nőről alkotott általánosan elfogadott elképzeléseket, kritikát mond a berögződött sablonok felett, keresi azok igazságtartalmát és figyelmeztetni próbál a fennálló egyenlőtlenségekre. A kritika nemcsak negatívan értelmezhető és saját cselekedeteink sem képeznek kivételt alóla.

Ha valaki egyet ért vagy nem ért egyet, van valamiféle hozzáfűznivalója, nyugodtan kommenteljen. Szívesen figyelmeztetem esetleges hibás elgondolásaira. [szmájli]

2 megjegyzés:

JClayton írta...

Szerintem ezt mindenki elfogadja a környezetedben, de sajnos a bizniszt ilyen alakok rontják... :)

http://feministky.com/reakce-16.html

(az alatta levő x ezer hozzászólás a szomorú igazán)

Wassernixe írta...

Mondjuk úgy, sokan elfogadják :) De mint mindennel, ezzel kapcsolatban is sok a félreértés, tudatlanság, előítélet stb.

Fú, csak beleolvasok, sok az a komment ilyen későn este ...